Vintage-Tematikus

Az interneten sok mindent lehet a „vintage”-ről olvasni. Én úgy látom azonban, hogy nem teljesen ugyanazt jelenti az esküvők világában, mint mondjuk a divatban és a lakberendezésben, de azért nem járnak messze egymástól.

Továbbá érdekes módon Amerikában, ahonnan begyűrűzött ez a stílus az esküvői dekorációban is kicsit mást jelent, tágabb értelemben használják, mint hazánkban. Magyarországon egyelőre minden Vintage a dekorációban, ami régi tárgyak felhasználásáról szól. Ez persze nem baj. A lakberendezésben ugyan is ez arról szól, hogy a régi dolgokat újrafelhasználják egy modernebb környezetben. Nagyon fontos, hogy egyes korszakok keveréséről van itt szó. Valamint arról, hogy a régi tárgyakat eredeti funkciójuktól eltérő módon is fel lehet használni.

Az esküvői dekorációban ennél kicsit többről szól a Vintage. Amerikában Vintage az, amikor egy adott kor, vagy téma köré épül fel az egész dekoráció. Ez pl: lehet a 60-as évek, vagy a századelő korszaka. De lehet egy papír vintage dekoráció is, ami arról szól, hogy a dekorációban mindenhol megjelenik ez a téma. Hajtogatott papírvirágok vannak a csokorban, asztalok díszeiben, főasztal hátterében. Vagy Pl: az utazás a téma, ami végigvonul az egész dekoráción, megjelenik régi térképekben, tárgyakban.

A vintage az esküvők világban tehát nem csak régi tárgyak használatát jelenti, hanem egy komplett dekoráció valamilyen korszakba helyezése, a régi idők modernnel vegyítése, vagy egy bizonyos téma köré való felépítése.

Kapcsolódó blogbejegyzések

 • Utazás&Petneházy Club Hotel

  Utazás&Petneházy Club Hotel
  Sokszor díszítettük már esküvő alkalmából a Petneházy Club Hotel termeit, de most egy kicsit különlegesebb dekorációt szeretnék veletek megosztani.
  Tovább
 • Dóri és Szabi esküvője a Barabás villában

  Dóri és Szabi esküvője a Barabás villában
  Nagyon örülök, hogy részt vehettünk Dóriék esküvőjének dekorációjában.
  Tovább
 • Esküvők a Pavillon de Parisban

  Esküvők a Pavillon de Parisban
  Továbbra sem titkolom, hogy szerintem a város egyik leghangulatosabb helye a Fő utcában lévő Pavillon de Paris.
  Tovább
 • Őszi esküvő a Columbus hajón

  Őszi esküvő a Columbus hajón
  Még a nyáron keresett meg Rita és Zsolt engem, hogy készítsek dekorációt október végi esküvőjükre a Columbus hajón.
  Tovább
 • Egy kis Párizs Budapest szívében

  Egy kis Párizs Budapest szívében
  Augusztus utolsó napján Budapest egyik legszebb éttermébe igyekeztünk, hogy esküvői hangulatot varázsoljunk Krisztina és Dániel ünnepi vacsorájához.
  Tovább
 • Dóri és Béla esküvője a Fáy présházban

  Dóri és Béla esküvője a Fáy présházban
  Július 28.-án a hangulatos Fáy présházban készítettünk dekorációt Dóri és Béla esküvőjének alkalmából.
  Tovább
 • Nem mindennapi színek a Columbus hajón

  Nem mindennapi színek a Columbus hajón
  Május 17.-én a Columbus hajón jártunk, ahol igen különleges színvilággal és kedvenc virágunkkal, a pünkösdi rózsával díszítettünk.
  Tovább