A Menyasszonynak

Az esküvői dekoráció alappillére a menyasszony egyik legszebb éke: a csokor. A csokor akárcsak a ruha, vagy egy szép ékszer öltözetet. Elengedhetetlen kiegészítője a menyasszonynak ezen a nagy napon.

Azt mondják, hogy nagyon fontos a csokrot úgy kiválasztani, hogy az jól illeszkedjen a ruhához. Szerintem a csokrot úgy kell megalkotni, hogy az jól illeszkedjen a menyasszonyhoz. Az ő személyiségét kell szem előtt tartani. Mindig az első dolgom egy dekoráció megbeszélése során, hogy rákérdezek a kedvenc virágra. Ha valaki nem annyira határozott és nincs igazán elképzelése, akkor is hamar ki lehet deríteni, hogy mely típusú virágok tetszenek neki leginkább.
A menyasszonyi csokornak tehát mindig olyannak kell lenni, mint egy kis ékszernek, mely kiegészíti az öltözetet és még varázslatosabbá teszi a menyasszonyt.
Idényvirágok
Tavasszal: amarillisz, aranyeső, azálea, barka, bazsarózsa, boglárka, cseresznyevirág, frézia, gerbera, ibolya, írisz, jácint, jázmin, kála, kankalin, kardvirág, krizantém, liliom, százszorszép, szegfű, szellőrózsa, orgona, kék nefelejcs, tulipán, nárcisz, gyöngyvirág.
Nyáron: fátyolvirág, kövirózsa, kardvirág, rózsa, margaréta, búzavirág, hortenzia, azálea, jázmin, körömvirág, levendula, mályvarózsa, napraforgó, szegfű, tigrisliliom, török szegfű, viola.
Ősszel: dália, frézia, fátyolvirág, gardénia, hibiszkusz, hortenzia, írisz, kardvirág, körömvirág, liliom, orchidea, őszi sisakvirág, őszirózsa.
Télen: liliom, amarillisz, bogyós termések, ciklámen, fenyőág, frézia, hóvirág, írisz, kála, magyal, mikulásvirág, orchidea, szegfű, téli jázmin, tulipán, boglárka.