Helyszínek, amiket szívből ajánlunk

Már régóta fogalmazódik bennem egy cikk a jó és a rossz tapasztalatokról az általunk bejárt esküvői helyszínekkel kapcsolatban.

Úgy döntöttem azonban, hogy csak jót fogok írni, és megosztom veletek személyes tapasztalataimat az olyan hazai vendéglátóhelyekről, ahova öröm betérni. Remélem, ezzel segíteni tudok nektek abban, hogy a megfelelő helyszínt megtaláljátok. Megírom, hogy számomra mi az, ami fontos egy esküvői helyszínen. Fontosnak tartom azonban előtte megemlíteni azt a jelenséget, amit Budapesten sajnos egy-két helyen tapasztaltunk. Nagy hiba, amikor a vendéglátóhely leszerződik egy bizonyos dekor céggel és onnantól kezdve, csak azt a dekorost engedi be az „intézménybe”. Ezzel megfosztva a párt a szabad döntési jogától, vagy is attól, hogy ő válasszon magának szolgáltatókat. Olyat, aki az ő saját stílusához, személyiségéhez a leginkább illő dekorációt eltudná készíteni, aki neki szimpatikus. Ha mégis sikerül a párnak megharcolni a saját választott dekorosáért, akkor pedig ez a „helyszín” mindent elkövet, hogy a másik szolgáltatót hátráltassa a munkájában. Van ilyen sajnos.

Nekünk a legfontosabb egy helyszínnel kapcsolatban az, hogy az ottani személyzettel együtt tudjunk működni és segítsük egymás munkáját. A cél az, hogy a pár elégedett legyen és az arra a napra leszerződött szolgáltatók mindent megtegyenek ennek érdekében. Egymással összefogva, egymással együttműködve. A cikkemben csak olyan helyszíneket fogok nektek említeni, akikkel ez az együttműködés száz százalékig létre tudott jönni. Nagyon fontosnak tartom egymás munkájának a megbecsülését és, hogy megadjuk a tiszteletet, minden embernek, aki az adott esküvőn dolgozik. Nálam ebből a szempontból a Geréby Kúria van az első helyen már évek óta. Ott tapasztaltam meg a leginkább ezt a fajta látásmódot.

Aki olyan helyszínt keres, ami viszonylag közel van a fővároshoz, de még is a természetben, sok-sok zöld területtel, gyönyörű adottságokkal, lehetőséggel egy szuper „szabad ég alatti” szertartáshoz azoknak a következőket ajánlom: Geréby Kúria, Bodor major, Nádas Pihenőpark, Petneházy Club Hotel, Kőhegy fogadó, Pusztazámori kastély. Itt a vendéglátó személyzet mindent megtesz, hogy a pár elégedett legyen és, hogy a nagy nap zökkenőmentes, boldog pillanatokkal teljen. A vendégeket is eltudják szállásolni a következő helyeken: Geréby Kúria, Bodor major, Nádas Pihenőpark, Petneházy Club Hotel, és kisebb számmal: a Pusztazámori kastélyban is. Budapesti éttermek közül a Pavillon de Paris minket elbűvölt, a Columbus hajó szintén kitűnő adottságokkal és hozzáállással rendelkezik, a Rozmaring étterem, a Café Garden, a Duna Garden, a Kopaszig gáton az Öbölház Rendezvényterem, a várban pedig a Hilton hotel, a városligetben a Gundel étterem. Kicsit messzebb Egerben szívből ajánlom: az Egri Korona Borházat és a Villavölgyet. Balatonfüreden a csodaszép Anna Grand Hotelt, és minket lenyűgözött a Tiszaroffi kastély is. Ennél persze jóval több helyen jártunk már, de sajnos nem tudom mindet teljes szívemből ajánlani. Tudnék olyat is mondani, ami a szívem csücske lenne az adottságai miatt, de rossz tapasztalatokból adódóan már nem szívesen mennék vissza hozzájuk…. Remélem, a következő szezonban bővül majd azoknak a helyszíneknek a száma, ahol jó lesz dolgozni, és akikkel kiválóan lehet együttműködni.